Nyitólap Cikkek
Cikkek

Ez a Menüpont azért jött létre, hogy saját ötleteink, munkáink szemléltetése mellett a környező országokban uralkodó trendeket is bemutassuk (fordított, összefoglalt külföldi cikkek alapján például). Bízunk benne, hogy a különféle stílusok, színtrendek, dekorációs kellékek megismertetése sokak számára lesz hasznos olvasmány, esetleg kedvcsináló lakása felújításához, melyben készséggel állunk rendelkezésre! Lakberendezési tanácsok, látványterv készítés igénylése a következő linken érhető el, várjuk kérdéseit az alábbi címen IDE KATTINTVA! 

Ön miről olvasna szívesen?

Szerkessze Ön Cikkek menüpontunkat! Küldjön be hozzánk az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre olyan témákat, melyekről kevés információval rendelkezik.

Helytakarékos nappali/háló rész megoldás

Egy nagyon kedves Család keresett fel bennünket a következő kéréssel: Hogyan férhetne el egy 2*2 méteres ágy úgy a nappaliban (amit jelenleg háló résznek is használnak addig, amíg nagyobb lakésba nem költöznek), hogy maximálisan kihasználhassák a teret + a pici 2 éves kisfiuk is a közelükben tudjon aludni, nappal akár kuckózni.

Egy gyors skiccet készítve elindultunk a tervezés útján. Fontos részlet volt, hogy a bal oldali fal részen található fűtőtest megközelíthető legyen (ide felnyitható egységet építettünk be), ha esetleg gond van vele, vagy egyéb munkálatok miatt hozzá kell férni. A hő áramlását rácsos megoldással biztosítottuk, a fejvégnél pedig kialakításra került az olvasáshoz szükséges fényforrások beépítése. A picinek a sarok, mely eddig inkább fésülködő sarokként funkcionált, nagyszerű kuckót hjoztunk létre, a falat körbe, U alakban burkoltuk, így a falat minden oldalról védtük, a külcsíny pedig egységes lett a szülői ággyal.

A tervezést követően kiválasztásra kerültek az alapanyagok (furnérozott megoldásról beszélünk) és természetesen az alapszín is, mely a dió lett. Stabil ágy készült, recsegő, zavaró "működésihangok" nélkül, mely nyomatékos kérés volt még a megrendelés előtt. Az ágyat úgy alakítottuk ki, hogy költözéskor könnyen szétszedhető legyen, a Család magával tudja vinni, hogy új otthonukban is kényelmesen elférjenek, akár már 4- en is.

Íme a folyamat képekben is.

És a megrendelői visszajelzés, melynek szíívből örülünk:

"Nagyon szépen kidolgozott, jól megmunkált ágy, szobánk ékessége lett. Külön köszönjük a rugalmas hozzáállást hogy megoldottátok, hogy tovább költöztethető legyen az ágy. Szeretjük és élvezzük a kényelmes és masszív ágyunkat, mondhatom ezt a család apraja és nagyja nevében egyaránt :)"

 

Milyen egy modern nappali? - 135 innovatív ötletet kínál a német archzine.net oldal

(A cikk nem teljes fordítás, sokkal inkább összgezés, és trend bemutatás, kreatív ötletek megjelenítése)

 Ha egy új lakás berendezésének kialakításába kezdünk, akkor bizony leginkább az első helyre kerül a nappali gondos megtervezése, átgondolása. Hogy miért? Mert minden ház központi eleme, sok funkciót tölt be nemcsak a hétköznapokban, de hétvégéken, ünnepek alkalmával is. Itt gyűlik össze a család apraja nagyja, a leghétköznapibb cselekedetek kapcsán is, mint például olvasás, zene hallgatás, film nézés, beszélgetés és még sorolhatnánk. Pont ezrt nevezzük a nappalit a ház, a lakás királyának. 

Amennyiben készen áll, az összegyűjtött 135 nappali ötletből jó párat felsorolunk Önnek, a többbit, a cikk végén található link segítségével tekintheti meg. A képek segítségével megtapasztalhatja a színek, dekorációs tárgyak, a bútorok, a textilek adta szabadságot, sokoldalúságot, és ihletet meríthet beőlük saját otthonába. 

 A teljes cikk a jelzett nappali ötletekkel itt érhető el: http://archzine.net/einrichtungsideen/wie-ein-modernes-wohnzimmer-aussieht-135-innovative-designer-ideen/ 

 

Átalakítottuk

Rácsos kiságy + pelenkázó szekrényből létrás emeletes ágy 2 gyermeknek

Mobilwood Kft. 2011.11.02.

Testvérek egy szobában - emeletes gyerekágy megoldások

Írta: Gere Krisztina - lakberendező; 2010. november 26.

  • Testvérek együtt. De hogyan?
  • Emeletes ágy
  • Szinteltolásos rendszerű konstrukció

Galériaágyak - praktikus gyerekágy megoldások

Írta: Gere Krisztina - lakberendező; 2010. november 22.

  • Funkcionális megoldás
  • Alvás
  • Tárolás
  • Tanulás

Jármű ágyak - egyedi gyerekágy megoldások

Írta: Gere Krisztina - lakberendező; 2010. november 18.

  • A "jármű" ágyakról
  • A hozzárendelt szobáról

 

Like |
 


Cikkek-KÉPEK

Copyright 2009 © Mobilwood Kft. Minden jog fenntartva!   |   www.mobilwood.hu   |   Egyedi készítésű bútorok!

netshow | weboldal készítés